Híreink

Kiégés kezelése 5 lépésben! Ingatlanközvetítőknek!

Bevált recept az ingatlanközvetítő kiégés kezelésére!

Ha ide kattintottál, számodra sem ismeretlen az érzés, amikor egyszerűen nem megy, hiába csinálsz bármit, nem jön össze az üzletzárás. ingatlanközvetítő kiégés, avagy,

negatív spirálnak nevezik azt a szituációt, amiben most vagy.

Ne aggódj, a következő 5 pontban segítek, hogy hogyan keveredj ki belőle!

Az értékesítésben nem ritka a kiégés idegen szóval „burnout” nekem is volt benne részem, nem egyszer. Mostanra rájöttem, hogy igyekezni kell megelőzni, de arra is kifejlesztettem egy technikát, hogy ha már belekeveredtem, hogyan másszak ki belőle.

Ne feledd el, miért kezdtél el vállalkozni!

Megelőzés

A megelőzés a legjobb taktika a kiégés ellen! Építs bele az életedbe olyan tevékenységeket, amiktől jól érzed magad és boldogság, gondtalanság lesz úrrá rajtad és teljesen kikapcsol.

Ne feledd el, miért kezdtél el vállalkozni és azon belül is ingatlanozni! Szabadság, magasabb jövedelem, több idő magadra, vagy a családodra, vagy bármi egyéb. Ezt tartsd a szemed előtt! Az ember gyakran átesik a ló másik oldalára és csak a munkára összpontosít. Pár éve készítettek velem egy interjút, melyben elhangzott a „work, life, balance” kifejezés. Párom jól megmosolyogta, igaz törekedtem rá akkor is, de mostani fejjel valóban nem éppen voltam még a helyzet magaslatán. Én így találtam a Szörfözésre és a motorozásra. Fordíts időt a hobbijaidra: Bringázz, fuss, evezz, sétálj a Margit szigeten, menj el moziba a lényeg, hogy kikapcsold az agyad! Ez nem pénzkérdés hidd el!

Felismerés 

Érzed magadon, amikor bele csusszantál, hogy nyomaszt az egész. Többnyire akkor szorosodik az érzés, amikor már egy ideje nem volt eladásod és kifutóban vagy a pénzből. Ilyenkor rá feszül az ember érthetően az eladás gondolatára és egy pár kudarc után a sikertelenség gondolatára. Aki volt már vagy épp ilyen helyzetben van, az tudja ennek a bocsánat pokolnak is sok bugyra van, nem fokozom. Rutinnal, önismerettel érdemes minél hamarabb felismerni a helyzetet és a következőket tenni.

Kikapcsolás 

Muszáj! Ehhez nem kell pénz! Menj el futni, találkoz

z a Margit szigeten egy barátoddal, rokonaidat látogasd meg, vagy nézz egy vidám filmet, de a legjobb a program. Jó pofa vagyok! Hogy érezd jól magad, amikor ekkora a baj? Az agyadat át kell állítani és ehhez meg kell szakítani a negatív spirálodat! Ez olyan, mint a kocsinál, ha mész 70-nel a lejtőn, nem vághatod be rükvercbe, mert kiszakad a váltó. Lelassítasz, megállsz és hátramenetbe teszed.

Alapozás

Vissza kell menni az alapokhoz. Itt kell a hidegvér és a türelem.

  • Hirdetések: Lecseréled szépen és frissíted a fotókat.

Munka

  • Megragadod a telefonodat és első körben felhívod a vevőidet, felméred, hogy ki a kiemelt vevő, akinek el fogsz tudni adni záros határidőn belül egy jó lakást.
  • Ha már meg van a vevőd, akkor sokkal könnyebb neki keresni ingatlant. Így nem fog fájni a hideghívás sem!

Üzletzárás

  • Finoman az üzletzárásra koncentrálsz és minden negatív gondolatodat tudatosan a kukába hajítod!

Ezzel a módszerrel levegőhöz jutsz, melyet fordíts arra, hogy kialakítasz egy rutint, melyben szerepel a folyamatos kikapcsolódás! Innen még könnyű visszacsúszni, mint amikor kimászol a gödörből, de a szélén állva kicsúszik a föld a lábad alól. Lépj még kettőt a szélétől távolabb!

Ügyes vagy, jó értékesítő, csak elfáradtál picit.

 

Tartsd be lépésről lépésre és kimászol a gödörből, mert meg tudod tenni!

Ha kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal!

 

 

 

 

 

 

Havas János

Vezető Értékesítési Tanácsadó, Tulajdonos